Összegyűjtöttünk olyan videókat, cikkeket, könyveket, amik számunkra sokat adtak ahhoz, hogy közelebb kerüljünk a nőiségünk megértéséhez, megéléséhez.  

VIDEOK:

 

Ha bátorságra, önbizalomra van szükséged, hogy lépj és változtass:

 Brene Brown: A sebezhetőség ereje:


 

       Interjú Müller Péterrel 

          "Az a fajta tudás, amivel a Nők rendelkeznek, az többet ér mint a mi okosságunk."

 

 

 

 

 

 

CIKKEK:


Miért fontos nekünk nőknek, hogy begyógyítsuk az anyasebet?
http://inspira.blog.hu/2014/07/17/miert_rendkivul_fontos_nekunk_noknek_hogy_begyogyitsuk_az_anya-sebet?

Férfi nélkül nincs nő

https://enakademia.net/2019/02/ferfi-nelkul-nincs-no/?fbclid=IwAR04Rj1rXHU8OznN6dxHVDy9rANTj3N0glIqlhWd7gZLQB8KKg0s3Pj7Tms

Sebezhetőnek lenni annyi, mint élni

https://pszichoforyou.hu/a-sebezhetoseg-ereje/?fbclid=IwAR32MLELWtXYguiYJhekZY8uer2P8tumyBbhog2i8WZ1AH2c-kITjIrUPm8

        KÖNYVEK:

Életkör - A női lét tizenhárom archetípusa

 

Életünk folyamatos változás. Különféle életszakaszok váltják egymást, melyek mindegyike tartogat számunkra hullámhegyeket és -völgyeket. Az Életkör tizenhárom archetípusban mutatja be a nő életútjának állomásait, és iránytűként segít abban, hogy felismerjük, megértsük saját életszakaszainkat.

A Szűztől az Amazonig, a Szeretőtől az Anyáig és a Papnőig az archetípusok felfedezése közben megvilágosodik az is, hogy életünk korszakai hogyan hatják át egymást. A körnek nincs kezdete és vége, csak szakaszai.

Az Életkör különleges útmutató a női lét és a nők kollektív képességeinek mélyebb megismeréséhez. Az Életkör kipróbálható! A könyv része egy izgalmas teszt, melynek segítségével az olvasó meghatározhatja, élete mostani szakaszában melyik archetípus áll hozzá a legközelebb, és milyen folyamatoknak lesz részese. Te melyik archetípusba tartozol? 

Eletkor.jpg
covers_402624.jpg

Anita Diamant: A vörös sátor

Ha valaki meg akar érteni egy nőt, először is az anyjáról kérdezze. Ez persze nem ilyen egyszerű, hiszen négy anyám is volt, és mind másképpen fegyelmezett, tanított és dédelgetett, más-más adottságokat és félelmeket kaptam tőlük.

Így kezdődik a bibliai időkben játszódó, lélekemelő történet, mely Dína személyes vallomása arról a titkos tudásról, amit nők örökítettek nemzedékről nemzedékre, miközben a férfiak számára tiltott vörös sátorban összegyűltek. Itt mesélték el egymásnak titkaikat holdtöltekor, itt osztották meg egymással az asszonyi tudást születés és halál, szerelem és szex, öröm és fájdalom dolgairól. 
Apák öröksége, fiúk viszálykodása, a Kánaánba vezető veszélyes karavánút, rabszolgák és ágyasok, váratlan gyermekáldás és elhazudott esküvő, és persze az igaz szerelem, amiért gyakran nagy árat kellett fizetni. 

 


Kovács Georgina: Lépcsőfok, hogyan szerettem meg önmagam
Valójában egyetlen dolog határozza meg mindannyiunk életét születésünktől a halálunkig, és ez nem más mint a szeretet. Mindannyiunk életét az vezérli, hogy szeretve legyük és szerethessünk. Erre akkor leszünk képesek - a könyv szóhasználatával élve - ha eljutottunk az önszeretésig.
Ez a könyv az önszeretet bibliája. Közérthető, egyszerű és könnyed stílusban – de mégis megőrizve a témák fontosságát, mélységét - veszi sorra mindazokat a nagyon fontos lépéseket, amik elvezetnek bennünket oda, hogy megtanuljuk szeretni magunkat. A könyv szerzője hitelesen képviseli a témát, hiszen egy különösen nehéz életutat végigjárva jutott el oda, hogy mostanra szereti és elfogadja Önmagát és az életét, úgy ahogy van. Az önszeretet bármikor, bárki számára elérhető. Egy döntés, hogy kezünkbe vesszük életünk irányítását, és felelősséget vállalva minden történésért elfogadjuk, hogy mindig minden minket szolgál az utunkon.
 
Gináról és könyvéről itt olvashatsz még: https://hogyanszerettemmegonmagam.blogspot.com