Nő nincs Férfi nélkül.

Az alábbi személyek számomra sokat adtak, hogy jobban megértsem a férfiak működését, világát. Ez elengedhetetlen abban, hogy nőként jól legyek. Fontosnak tartom, hogy képes legyek elfogadni, érteni, tolerálni a férfi gondolkodását, működési mechanizmusát, szerepét, mintáit, sérüléseit. 

„A férfi szépségének lényege a nemesség.

A nemesség egy benső tartásnak, egy önmagunkkal vívott győztes küzdelemnek tükröződése. Olyan férfi arcán jelenik meg, aki önmaga ura. Erőszak nincs rajta. Mohóság sem tükröződik vonásain… a lényeg egy olyan lelkület, mely belülről megszépíti a férfit. A nemesség nem az agresszív egónak, hanem a fensőbbrendű Énnek a jele egy férfi arcán. Ereje nem durva, hanem finom. Erélyes, de nem erőszakos. Szemében az értelem és érzelem egysége tükröződik”

http://szittyazoli.blog.hu/2010/12/11/muller_peter_az_igazi_ferfi_1?fb_action_ids=10201381995226845&fb_action_types=og.likes

FÉRFIAK KLUBJA


Bedő Imre által alapított szerveződés, ami a férfi értékek visszaállítást tűzte ki célul. Különböző programok, előadások, könyv is elérhető.

http://www.ferfiakklubja.hu/fooldal

ÉNAKADÉMIA

Férfi életút, válságok megértésében ad kalauzolást Joós István oldala. Képzések, előadások és könyvek is elérhetőek.
https://enakademia.net/

 

 

MÜLLER PÉTER: AZ IGAZI FÉRFI
A férfiasság eredeti, ősi értelmében áldozatra való képességet jelentett.
Odaadást. Hűséget. Megbízhatóságot. Szilárd alapot, melyre építeni lehet.
A család és a közösség számára védelmet. Olyan erőt, mely az önfeladásban, az áldozatban nyilvánul meg. Az igazi férfi önakaratáról lemond, s erejét egy magasabb Akarat, egy eszmény szolgálatába állítja.”